5 maj, 2019

Pollensäsongen är här – AsthmaTuner hjälper dig med vår nya pollenfunktion

AsthmaTuner har fått ett nytt utseende

För att förbättrar användarupplevelsen i appen har vi uppdaterat designen och även uppdaterat mätflödet som gör det roligare och tydligare för dig, användaren, att använda appen. Inte nog med det så har vi en helt ny pollenfunktion!
Vi vet att många astmatiker påverkas av pollen och väder. Tack vare vår nya pollenfunktion så får du en överblick och prognos av dagens pollen och väder som kan hjälpa dig som blir påverkad av pollen.

Ny pollen och väder-funktion i appen


Vad är pollen egentligen?

Du kanske undrar VAD pollen egentligen är? Jo, pollen är växters sätt att föröka sig. Detta gäller inte bara växter utan även blommor, barrträd, gräs och gråbo. Pollen kommer från ordet pollinering som betyder förökning och gör att våra växter förökar och sprider sig.

Hur sprids det?

Pollen sprids på flera olika sätt, exempelvis genom vind, vatten, insekter och vibrationer. De växter som sprids via luften behöver ofta sända ut stora mängder pollen för att kunna föröka sig effektivt. D.v.s så är det livsnödvändigt för många växter i vår natur att överleva, men kan samtidigt ha en stor påverkan på pollenallergiker under pollensäsongen.

Hur kan pollen påverka dig med astma?

En inflammation som orsakas av en allergisk reaktion i näsan kan sprida sig ner till lungorna och därefter orsaka astma. Varför? Jo, för ens övre och nedre luftvägar, d.v.s näsa och lungor, sitter ihop. Astma kan triggas igång av allergener (de ämnen som man är allergisk mot) som finns i luften vi andas, exempelvis som pollen.

Denna typ av allergi mot pollen kan utvecklas till en allergisk astma som är en kronisk inflammation i de nedre luftvägarna. Därför är det viktigt att få rätt behandling och vara uppmärksam på symptom!

Hur kan AsthmaTuners nya pollenfunktion hjälpa dig?

Tack vare vår nya pollenfunktion så kan du få bättre kontroll över din astma via en prognos över hur pollen ser ut under dagen och de kommande dagarna. Vi hoppas att via den här funktionen så kan fler astmatiker undvika astmasymptom.

Du kan även få hjälp i appen med vad för olika typer av pollen som är aktiva och vad för nivåer de har, så du i tid kan minimera risken för detta utifrån denna information.

Ta del av videon nedan för att få en inblick hur vår nya pollenfunktion fungerar.


Ladda ner vår app “AsthmaTuner” NU i App Store eller Google Play och tackla pollensäsongen redan idag.

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *