4 apr, 2019

Visste du detta om astma?

Astma betyder ”andnöd” och beror på att luftrören är kroniskt inflammerade. D.v.s att vid astma så smalnar luftrören så att du inte kan dra tillräckligt djupa andetag.

Astma är en av de vanligaste kroniska tillstånden men trots det så är det många astmatiker som kan få fel behandling. Detta vill vi ändra på! Genom att skapa medvetenhet om sjukdomen och därav hjälpa astmatiker att få leva ett så pass aktivt liv som möjligt.

Här kommer 5 snabba fakta om astma som du kanske inte visste.

En ung pojke med astma
  1. Det finns två sorters astma: allergisk och icke-allergisk.
  2. Det finns ungefär 30 olika triggers som kan orsaka att besvären för astma uppstår. Bland annat kvalster, pälsdjur, kall luft, pollen, föroreningar m.m. Detta är på grund av att luftrören utsätts för retande eller allergiframkallande ämnen.
  3. Ungefär 10% av Sveriges befolkning är astmatiker, det är upp mot 800 000 personer.
  4. Det är en av de vanligaste kroniska sjukdomarna hos barn
  5. Man kan bli HELT symptomfri från astma. Ja, du hörde rätt!

Med hjälp av AsthmaTuner så kan du aktivt följa din behandlingsplan och din lungfunktion för målet att bli helt symptomfri. Vill du läsa mer om hur du kan använda dig av AsthmaTuner och varför det är något för dig? Klicka här för att ta reda på mer!

Se till att hålla utkik på denna sida för att inte missa spännande information om astma som kan vara hjälpsamma och användbara för astmatiker och närstående.

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *